Au adus în Moldova mai multe genuri noi de muzică, însă nu au reuşit să se menţină mult timp pe scenă (VIDEO)

Embed:

Erau tineri şi celebri, iar piesele lor erau fredonate peste tot. Vorbim despre unii dintre artiştii anilor 2000 care au adus pentru prima dată pe scenele Moldovei muzica dance, pop sau hip-hop. Tinerii cântăreţi nu ştiau să-şi vândă imaginea şi muzica, deşi albumele lor se epuizau uneori într-o singură zi. De aceea, au strălucit puţin apoi s-au stins.

Una dintre puţinele piese ale formaţiei "Protect" încă mai este difuzată la radio. Trupa cânta mai ales genul R&B, iar Angelina şi Victor trăiau aproape numai pe scenă. "Toată lumea era ferm convinsă, că noi eram o trupă din România", povesteşte fosta solistă a formaţiei, Angelina Corjan.

După trei ani în prim-planul showbiz-ului moldovenesc, au apărut primele zvonuri despre dispariţia trupei "Protect". "Fiecare început are şi un sfârşit", a adăugat fostul solist ar trupei, Victor.

Pe altă filă despre muzica anilor trecuţi găsim formaţia "ReGal", care cânta pop şi dance, şi avea mii de fani în toată ţara.

"Dimineaţa iarna ne trezeam, ieşim la balcon la o cafea şi vedeam pe zăpadă scris "Alex te iubesc!"", îşi aminşte fostul solist al formaţiei "ReGal", Alex Kravţov.

Răsfoim mai departe albumul cu muzica anilor 2000 şi ne oprim la pagina despre formaţia "Zbânţ", care se poate lăuda cu zece ani de activitate. Zbânţuitele îşi croiau şi coseau singure costumele de scenă, după ce răsfoiau teancuri de reviste pentru a se inspira. "Niciodată nu a lucrat un stilist cu noi", mărturiseşte
Ala Donţu.

Fără un manager şi fără planuri ferme, în cele din urmă şi fetele din trupa "Zbânţ" şi-au spus la revedere.

Dar de formaţia "Savana" vă mai amintiţi? Problemele au apărut când Tatiana Malaia a emigrat în Canada şi a dat semnalul destrămării trupei, în anul 2007. Laurenţiu şi Dianna au rămas în lumea muzicii, fiecare pe cont propriu.

"Mi-a fost foarte greu să mă adaptez, pentru că eram obişnuită să fim în trei", a declarat Dianna Rotaru.

Închidem albumul cu amintiri despre muzica unor ani în care Moldova abia prindea gustul libertăţii de a cânta şi a dansa pe pofta sufletului acestui neam, nu pe aceea a slavitului conducător.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu