Atraşi de cultură şi frumos. Teatrele din țară se bucură de tot mai mulți spectatori

Embed:

Teatrele din țara devin tot mai populare, iar numărul spectatorilor practic s-a dublat pe parcursul ultimelor 15 ani. Sunt datele noului studiu al companiei "Magenta Consulting" care operează cu informații ale Biroului Național de Statistică. Astfel, dacă în anul 2000 au fost înregistrați aproape 220.000 de spectatori, în 2015 numărul acestora  a ajuns la 415.000. În creștere este și numărul spectacolelor. 

Duminică seară, sala teatrului "Mihai Eminescu" era plină. Spectatorii au venit la renumită comedie muzicală "12 scaune". Oamenii spun că la teatru trăiesc emoții deosebite.

"Dacă nu lucrăm și avem timpul liber, venim o dată în lună, poate și de mai multe ori pe lună,apreciem mai mult spectacole, pentru că aici se depune mai multă muncă."

"Mergem de cât de des e posibil. Este mult mai interesant, decât de a merge la un film, pentru că energie este cu totul alta."

"Nu ne ducem chiar des, dar mergem la teatru, iubim teatru, aici este ceva care redă viața mai fin. "

Actorii depun eforturi pentru ca fiecare spectacol să fie interesant pentru spectatori.

"Există o tendință frumoasă în ultimul timp, mai ales pe scenele din Chișinău. Oamenii vin să vadă spectacole de calitate și realizate de profesioniști", a spus actorul Ghenadie Gâlcă. 

"Este arta care îl prinde pe actor, pe artist cu sufletul deschis, cu sufletul plin. Pentru că dacă artistul nu ar fi cu sufletul plin și deschis, atunci teatru nu ar exista atât de mult timp", a declarat actriţa, Ana Tkacenko.

"Mă bucură faptul că lumea nu mai vrea să privească un show și acceptă mai bine să vină să se odihnească, să se relaxeze, să regăsească anumite răspunsuri la anumite întrebări și vine la teatru", a spus director teatrului "Mihai Eminescu", Petru Hadârcă. 

Studiul "Magenta Consulting" mai arată că, în anul 2000 s-au jucat până la 1,500 de spectacole.

În 2015 numărul acestora s-a triplat și a ajuns peste 3.000.

În țara noastră activează 16 teatre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu