ATRACŢII pentru turişti la Orheiul Vechi. Au fost inaugurate noi trasee pentru drumeţi şi plimbări cu bicicleta (FOTO)

Embed:
Complexul Orheiul Vechi vine cu noi atracţii pentru turişti. În rezervaţie au fost inaugurate încă şase trasee destinate drumeţiilor şi plimbărilor cu bicicleta. De asemenea, o premieră pentru Moldova este apariţia spaţiilor de observare a păsărilor.

Cele peste 100 de specii de păsări din Rezervația Orheiul Vechi vor putea pot fi observate pe patru din cele şase trasee noi care au apărut de-a lungul Răutului. Cei mai curajoși se pot aventura pe drumul Butuceni - Piatra care se întinde pe o lungime de peste 22 de kilometri. Acesta este urmat de traseul Trebujeni - Furceni care are 8 km, iar cei mai puțin rezistenți pot opta pentru traseul Orașul Medieval și cel care leagă Aleea plopilor de satul Piatra. 

Proiectul a fost realizat la inițiativa Mișcării Ecologiste din Moldova și finanțat de USAID Moldova. Organizatorii susţin că rezervaţia are un potenţial economic foarte mare.

"O problemă a acestui areal este foarte cunoscut și a devenit foarte aglomerat. Noi ne-am dorit să decongestionăm acest areal. Acest produs va contribui la diversificarea ofertei turistice", a menţionat Elena Scobioală, coordonator de proiect.

"Turiștii sunt gata să plătească de două ori mai mult, să cheltuie mai mulți bani pentru turismul de experiență, pentru a avea aceste experiențe inedite care le oferim astăzi la Orheiul Vechi", a precizat Doina Nistor, director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. 

"Proiectul pe care îl inițiem astăzi sper foarte mult să crească popularitatea rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi, să crească atractvitatea ei pentru turiștii externi. Prin aceasta să creștem poziționarea Republicii Moldova ca destinație turistică", a conchis Andrei Chistol, secretar de stat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi a fost fondată în decembrie 2008.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu