Atmosferă magică în seara dintre ani. Cum trebuie să decorăm masa de sărbătoare

Embed:

Masa de sărbătoare este un atribut important pentru crearea atmosferei magice şi călduroase în noaptea de Revelion sau în seara de Crăciun. Din acest motiv specialiştii ne propun să punem pe masa nu numai bucate alese, dar şi decoraţii specifice sărbătorilor de iarnă.  

Specialiştii spun că decorarea mesei de sărbătoare trebuie să corespundă gusturilor stăpânilor casei, de aceea nu vin cu reguli stricte, ci doar cu sugestii. Cele mai potrivite culori ar fi tradiționale roșu, alb, verde, auriu şi argințiu.

"Oamenii au început să se adapteze stilului european. Excludem foarte multe bucate de pe masă, punem compoziţie florală cu brad. Verde, albastru şi alb sunt culorile în vogă, foarte mult se trece pe natural", a menţionat Ion Ceobanu, decorator.

Masa de sărbătoare poate fi decorată cu crenguțe de brad şi luminări în stil laconic. Iar cei cărora le plac dulciurile o pot impodobi cu prăjituri mai puţin obişnuite.

"Avem o mulţime de prăjituri în asortiment pe care oamenii pot să le comande pe loc, cum ar fi acest Moş Crăciun sau îngeraş. Avem biscuiţi în forma de brăduţ, aşa putem decora foarte frumos masa de sărbătoare", a explicat Dumitriţa Rodniţchi, consultant la o cafenea.

Jucăriile de brad procurate în magazine sau create handmade sunt o altă metodă de a decora masa de sărbătoare simplu şi frumos.

"Vă propunem aşa stil de decorare - nişte jucării micuţe, nişte steluţe şi desigur simbolul anului", a spus Liliana Cazacu, creator handmade.

Se consideră că de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească produse care ar fi pe placul Căprii, stăpânei anului 2015, şi anume salate de legume, fructe, dar şi produse din lapte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu