ATMOSFERĂ FEERICĂ! Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa (FOTO)

De la decorațiile tradiționale daneze, până la jucăriile de lemn lucrate manual în Italia și design-urile de top din Helsinki, piețele de Crăciun din Europa sunt locul perfect pentru găsirea unor cadouri cu adevărat originale sau pentru a inspira până în inimă aerul de sărbătoare, scrie libertatea.ro.

Iată un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa: 

BOLZANO, ITALIA – Târgul de Crăciun din Bolzano, din Tirolul de Sud, este considerat a fi unul dintre cele mai importante astfel de târguri din Italia. De obicei, fiecare an are o temă specială şi evenimentele festive se desfăşoară în funcţie de acest lucru. 

ZAGREB, CROAȚIA – Târgul de Crăciun din Zagreb, capitala Croației, a devenit extrem de popular după ce a fost numit cel mai spectaculos din Europa de către European Best Destination în 2016, iar de atunci și-a păstrat întâietatea în fiecare an. 

BASEL, ELVEȚIA – Târgul de Crăciun din Basel adună în timpul sărbătorilor de iarnă peste 180 de comercinați care vând haine, cadouri și produse tradiționale festive. Atmosfera este incredibilă mai ales pentru cei mici, organizatorii târgului punând la dispoziție o mulțime de activități pentru copii.

VIENA, AUSTRIA – Primele Târguri de Crăciun au avut loc în Viena în anul 1294. În această perioadă, întregul oraș capătă o atmosferă festivă memorabilă, cu lumini colorate, brazi împodobiți și activități pentru toată lumea. Cel mai vizitat târg este Vienna Christmas World, organizat în piața Primăriei, unde ajung anual zeci de mii de oameni.

PRAGA, CEHIA – Atmosfera medievală a oraşului face ca cele două mari Pieţe de Crăciun, din centrul Oraşului Vechi şi din Piaţa Wenceslas, să fie între cele mai populare din Europa. Vizitatorii sunt atraşi de decoraţiile sau de cadourile pe care le pot găsi doar aici, de mâncărurile şi băuturile specific ceheşti sau de colindele care răsună în spendida ambianţă arhitecturală a oraşului celor o sută de clopotniţe. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu