ATMOSFERĂ DE BASM în Capitală. În mai multe zone din oraş au fost instalate decoraţiuni de Crăciun

Embed:

Sărbătorile de iarnă aduc mai multă lumină în case şi pe străzi. Cu această ocazie, aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală s-a schimbat la faţă. Aici au fost instalate câteva statui din fier forjat, create timp de două luni.

"Pianul are 400 de kilograme, doamna pe scaun, pe bancă cântăreşte vreo 200 de kilograme. Această statuie doamna, noi după sărbători am hotărât ca să o cadonăm preturii Ciocana ca să avem un oraş frumos trebuie fiecare să contribuie cu ceva", a spus Vasile Cerchez, directorul unei fabrici de fier forjat.

Iniţiativa de a decora aleea îi aparţine pretorului sectorului Ciocana.

"Am vrut să creăm ceva pentru locuitorii sectorului Ciocana, anume am vrut să facem un brad care să fie a sectorului, pentru copii noştri care sunt. Ne-am străduit în limita posibilităţilor să amenajăm aşa un parc verde din brăduţi şi să facem o căsuţă pentru copii", a spus Sinilga Şcolnic, pretorul sectorului Ciocana.

Locuitorii au stat la coadă pentru a face poze cu decoraţiunile.

"Este superb, este foarte frumos, doar rămâne să ne bucurăm de sărbătorile de crăciun şi de anul nou."

"E destul de nice comparativ cu anii trecuţi, a apărut ceva nou şi e destul de bine. "

Şi unii locuitori ai Capitalei au pus umărul pentru atmosfera de sărbătoare. Spre exemplu, curtea unui bloc de pe strada Nicolae Costin pare ruptă din poveste.

"Am adus brăduţii aceştia din Franţa, din Paris şi mi-a părut foarte frumos şi am zis că să facem ceva deosebit. O lună de zile dacă o să plătim fiecare locatar câte doi, trei lei asta nu înseamnă ce e mult, dar o frumuseţe mai mult înseamnă", a spus Gheorghe Mâţu, administratorul blocului.

"Îmi place foarte mult deoarece domnul care a a făcut aceasta s-a străduit foarte mult şi foarte frumos o să fie. Îmi place foarte mult copăceii cei care sunt cu violet."

Tot în sectorul Buiucani al Capitalei a fost instalat un brad din anvelope uzate. Ideea îi aparţine unui mecanic auto.

"E vulcanizare, pneurile sunt vechi ne-am gândit să facem un brad să arate frumos. S-a utilizat 80 de pneuri şi cred că o cutie de vopsea", a spus Ion Bechet, mecanic auto.

"Eu când am văzut bradul acesta eu aşa m-am uimit că aşa brad din roţi se face atât de frumos. Foarte bucuroasă."

După sărbători, cauciucurile vor fi duse la reciclare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu