Atleţii moldoveni au plecat în Georgia unde va avea loc Cupa Europei pe echipe

Embed:

Atleţii moldoveni au plecat să cucerească Europa! 29 de sportivi, fără liderii de altă dată, Ion Luchianov şi Zalina Marghiev, vor participa la Cupa Europei pe echipe. Moldova face parte din cea mai slabă grupă valorică a competiţiei, din acest motiv atleţii speră să obţină rezultate cât mai bune.

Lotul naţional de atletism a plecat în Georgia, unde va avea loc Cupa Europei printre echipe.

"Campionatul constă în acumularea de punctaj, iar premiile se vor da pe echipe. Indiferent pe locul pe care îl obţii, aduci puncte pentru echipă. Sperăm să aducem cât mai multe puncte pentru ţara noastră", a spus atleta Anna Berghii.

Moldova face parte din a patra grupă valorică a competiţiei, în care participă cele mai slabe 15 ţări de pe continent.

"Cunoaştem sportivii şi ţările care vor fi acolo. Toţi sunt la un nivel înalt. Sunt şi adversari slăbuţi. Dar, în general, va fi greu de câştigat pentru că toate echipele sunt de acelaşi nivel", a menţionat maratonistul Roman Prodius.

Din lotul naţional vor lipsi mai mulţi lideri atletismului naţional din ultimii ani. Printre ei se numără Ion Luchianov, care a ales să reprezinte Rusia şi Zalina Marghiev, care este suspendată pentru dopaj.

"Echipa este formată din cei mai puternici sportivi, 29 la număr, patru antrenori şi un conducător al delegaţiei. Noi avem sportivi tineri, de rezervă, care sper vor participa cu succes la acest concurs", a conchis preşedintele FM de Atletism, Anatolie Balan.

Cupa Europei la atletism pe echipe se va desfăşura pe 21 şi 22 iunie în la Tbilisi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu