Atleţii din Etiopia au dominat cea de-a 120-a ediţie a maratonului de la Boston

Embed:

Atleţii din Etiopia au dominat cea de-a 120-a ediţie din acest an maratonului de la Boston. Lemi Berhanu Halye a câștigat cursa masculină, iar compatrioata acestuia, Atsede Baysa a triumfat în competiţia feminină.

Lemi Berhanu Hayle a ajuns primul la finiş, fiind cronometrat cu timpul de 2 ore 12 minute şi 45 de secunde. Câştigătorul a fost ovaționat de miile de spectatori prezenți în zona liniei de sosire.

Hayle a reușit să-l devanseze pe compatriotul său Leisa Desisa, campionul de anul trecut. Pe locul al treilea s-a clasat un alt reprezentant al Etiopiei, Yemane Tsegay.

Atsede Baysa a câștigat cursa feminină. Sportiva din Etiopia a fost cronometrată cu timpul de 2 ore 29 minute şi 19 secunde. Baysa le-a devansat pe etiopeanca Tirfi Tsegaye și atleta din Kenya Joyce Chepkirui, care au completat podiumul.

Acesta a fost a treia ediție a celui mai vechi maraton din lume după atentatul soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor 260 de oameni, în 2013.

Conform presei americane, securitatea spectatorilor și a alergătorilor a fost asigurată în acest an de aproximativ 5.000 de agenți, desfășurați pe întregul traseu al maratonului.

Potrivit organizatorilor, la maraton au participat aproximativ 30.000 de persoane. Printre acestea s-au numărat şi sportivi paralimpici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu