Atleta Zalina Petrivsca a obţinut dreptul de participare la Jocurile Olimpice de vară

Embed:
Atleta Zalina Petrivsca, care evoluează în proba de aruncare a ciocanului, a obţinut dreptul de participare la Jocurile Olimpice de vară pentru a patra oară în carieră.

Sportiva moldoveancă s-a clasat pe locul 1 la competiţiile internaţionale de la Kiev cu rezultatul de 72 de metri şi 84 de centimetri şi, astfel, a obţinut cota de calificare la Olimpiada din 2020 de la Tokyo.

"La primul start al sezonului, la campionatul naţional, pe 22 iunie, Zalina şi-a demonstrat măiestria - a aruncat la 74 de metri şi 70 de centimetri, stabilind un nou record naţional. Am aşteptat confirmarea acelui rezultat la turnee în afara ţării", a spus Anatol Balan, preşedinte FM de atletism. 

Zalina Petrivsca a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, de la Londra din 2012 şi de la Rio de Janeiro din 2016. Moldoveanca a stabilit cea mai bună performanţă în Brazilia, când a aruncat ciocanul la distanţă de 73 de metri şi 50 de centimetri şi s-a clasat pe locul 5.

Petrivsca este a patra sportivă din Republica Moldova calificată la Olimpiada de la Tokyo, după Alexandra Mîrca, care va concura în proba de tir cu arcul, Lilia Fisikovici, care va alerga în cursa de marathon şi Dimitriana Surdu, care v-a participa la competiția de aruncare a greutății.

Lasă un comentariu