Aterizarea ILEGALĂ a avionului BlueBird Airways pe Aeroportul Chişinău: FILMUL EVENIMENTELOR

Embed:
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a denunțat aterizarea pe Aeroportul Internațional Chișinău a aeronavei care nu deținea permisiunea necesară, organelor de drept. 
 
Potrivit unui comunicat de presă al AAC, acţiunea încalcă Articolul 262 din Codul Penal, "Intrarea, ieşirea sau tranzitarea aeriană a teritoriului Republicii Moldova fără autorizaţia stabilită”. În acest sens, cazul a fost predat structurilor competente.
 
Potrivit inspectorilor aeronavei nu avea documente care, conform Articolului 29 din Convenția privind aviația civilă internațională, sunt obligatorii. Este vorba despre Certificatul de navigabilitate al aeronavei; avionul nu avea baza de date de navigație aeriană actualizată; aeronava nu avea permisiune de zbor, care se obţine după solicitarea și obținerea autorizației suplimentare de la autoritățile competente din Moldova; nava nu dispunea nici de certificat de zgomot.
 
 
FILMUL aterizării ilegale al avionului BlueBird Airways pe Aeroportul Chişinău

14:15 Î.S. "MoldATSA" a informat că de pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (Băneasa) București, România, a decolat o aeronavă cu destinația "Aeroportul Internațional Chișinău", fără a deține permisiunea din partea autorităților Republicii Moldova. AAC nu a acordat aprobarea necesară privind intrarea în spațiul aerian al RM.

14:29 Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

14:30-15:30 AAC a informat instituțiile de drept privind intrarea în spațiul aerian al Republicii Moldova a unei aeronave fără autorizare de la autoritățile competente moldoveneşti.

15:13 O solicitare de a permite efectuarea zborului cu aeronava a fost făcută de EUROJET, din numele operatorului „Spire Flight Solution”.
 
La bordul avionului se aflau doar 2 membri ai echipajului. Aeronava urma să decoleze la 11:00 în aceeaşi zi.

15:22 Responsabilul de la AAC a informat solicitantul „Spire Flight Solutions” că pentru a opera un zbor internațional acesta urmează să prezinte mai multe documente.

15:28 "Spire Flight Solutions" a prezentat o serie de copii ale documentelor solicitate, care confirmau că avionul este navigabil. Cu toate acestea, pentru a zbura într-o ţară dinafara Uniunii Europene, acesta are nevoie de o aprobare suplimentară.
 
16:02 Pentru a permite organelor de drept desfășurarea acțiunilor procesuale, în baza inspecției efectuate, a fost remis mesajul prin care acestea au fost informate despre faptul că aeronava era stopată la sol.

16:19 O solicitare de a permite efectuarea zborului cu aeronava a fost făcută de EUROJET, din numele operatorului „Aergen Aircraft Twelve Limited”.

16:47 O solicitare de a permite efectuarea zborului cu aeronava a fost făcută de EUROJET, din numele operatorului „Spire Flight Solution”.
 
18:42 O solicitare repetată de la Eurojet, în numele operatorului "Spire Flight Solution" a fost făcută.
 
22:00 Aeronava a decolat de pe AIC.

Toate materialele acumulate de AAC urmează să fie transmise, suplimentar, în adresa organelor de drept competente pentru stabilirea existenței sau lipsei în acțiunile echipajului aeronavei a elementelor infracțiunii prevăzute de art.262 Cod Penal al Republicii Moldova.

Suplimentar, AAC a solicitat autorităților de supraveghere în domeniul aviației a Republicii Austria și România expunere asupra cazului și acțiunilor echipajului.
 
Publika.md aminteşte că ieri, 25 aprilie, un avion a intrat ilegal în spaţiul aerian al Republicii Moldova şi a efectuat o aterizare neautorizată pe Aeroportul din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu