ATERIZARE DE URGENŢĂ: Zborul Moscova-Chişinău, anulat din cauza unei vibraţii

Embed:

(UPDATE 17 iulie 2019, 07:51)  Un avion al Companiei Air Moldova, cu 167 de persoane la bord, a aterizat de urgenţă pe aeroportul Domodedovo din capitala Rusiei. Aeronova de pe cursa Moscova-Chişinău a făcut cale întoarsă după ce piloţii au sesizat o problemă tehnică. Până a ateriza, însă, avionul s-a rotit timp de aproape două ore de asupra aeroportului pentru a arde din combustibil. Din fericire, piloții au reuşit să aducă aeronava la sol fără incidente, deşi avea funcţional un singur motor.

"Imediat după decolare, piloţii au simţit o uşoară vibrare la unul dintre motoare şi au luat decizia să se întoarcă înapoi. Pasagerii au fost redirectionati catre Chişinău prin alte curse care sunt astăzi. În dependență cât de urgentă era solicitarea lor de a ajunge la Chişinău", a spus reprezentantul Air Molova, Tamara Luca.

Pasagerii care trebuiau să aterizeze la Chișinău încă la ora 06:00 dimineață, au ajuns la destinație cu o altă aeronavă aproape de ora 18:00. Ei spun că nu vor uita niciodată clipele de groază prin care au trecut.

„A fost groaznic. Credeam că vom muri. Două ore ne-au rotit, în sus și în jos. Îndată ce am decolat, am auzit un zgomot și am înțeles că ceva nu e în ordine.”

„A foarte strașnic, mai ales că eram împreună cu copilul. Am auzit zgomote ciudate și lumina s-a defectat. Oamenii s-au speriat, cineva a început să plângă.”

„Șapte ani nu am fost în Moldova, iar cele întâmplate m-a afectat enorm și m-a speriat. Mulțumesc lui Dumnezeu! A fost strașnic, dar oamenii şi-au păstrat calmul și nu s-au panicat. Când am aterizat, au plâns toți.”

Printre pasageri se numărau şi trei copii. La bord se mai aflau şi șapte membri ai echipajului. Din cauza incidentului, alte două aeronave de pe cursa Moscova - Chișinău au ajuns la destinație cu întârziere.

STIREA INIŢIALĂ:

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Domodedovo din capitala Rusiei. Potrivit agenţiei Ria Novosti, un avion care efectua cursa Moscova-Chişinău a fost nevoit să revină la sol după ce piloţii au simţit o vibraţie la motorul din dreapta.     

S-a întâmplat azi dimineaţă, la ora 6 şi 32 de minute.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit, iar activitatea aeroportului Domodedovo nu a fost perturbată din cauza acestui incident. 

Lasă un comentariu