Atenționare de călătorie în Spania din cauza fenomenului meteo extrem "DANA"

Atenţionare de călătorie în Spania, unde a fost emisă o prognoză de fenomene meteo extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte - DANA, motiv pentru care zborurile ar putea avea întârzieri.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti atenţionează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei să fie precauţi.

"AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte - DANA, care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28 august 2019, se va simți și în zona Balearelor", au transmis reprezentanții MAE, citează digi24.ro.

Fenomenul extrem "DANA" urmează să se deplaseze de joi spre nordul Italiei.

"Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitații și intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zona Comunității Valenciene (în Provinciile Valencia și Alicante), Regiunea Murcia și zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august 2019, când DANA se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecință, zborurile operate pe aeroporturile internaționale din Valencia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri față de orarul normal de decolare/aterizare", informează MAE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu