"Atenţie, uşile se închid!" VEZI a cui este vocea din troleibuzele Capitalei

Embed:

"Atenţie, uşile se închid!" Acestea sunt cuvintele pe care le auziţi în fiecare zi, în troleibuzele care circulă pe străzile Capitalei. Puţini însă, ştiu, că vocea aparţine unei femei cu o bogată activitate în radio, televiziune şi învăţământ.

"Atenţie, uşile se închid. Urmează staţia Piaţa Marii Adunări Naţionale." Vocea aparţine doamnei Vera Mereuţă, care a fost aproape 40 de ani vocea Radioului Naţional. Întâmplarea a făcut-o să devină şi vocea din... troleibuze.

Aceasta relatează că soţul a convins-o să accepte propunerea. Iar argumentul a fost că va fi încă o modalitate de a promova cultura limbii române.

Vocea calmă îi binedispune atât pe călători, cât şi pe angajaţii Regiei Transport Electric.
Unii oameni au spus că le place pentru că vorbeşte corect limba română.

"Dacă prin aceste anunţuri am contribuit cât de puţin la civilizarea pasagerilor noştri, la sporirea dragostei pentru o rostire corectă, frumoasă, românească, atunci cred că am făcut bine ceea ce am făcut", menţionează Vera Mereuţă.

Directorul Regiei Transport Electric spune că vocile care se aud în mijloacele de transport în comun au fost selectate riguros.

"Au participat vreo şase persoane şi am ales două voci, o voce bărbătească şi una femeiască", precizează Gheorghe Morgoci.

Pe străzile Capitalei circulă 260 de troleibuze. O sută dintre acestea nu dispun de difuzoare prin care să se transmită informaţii către pasageri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu