ATENȚIE. Una dintre cele mai periculoase specii de PĂIANJENI din lume A APĂRUT ÎN MOLDOVA

Embed:

Una dintre cele mai periculoase 10 specii de păianjeni din lume a băgat în sperieţi moldovenii, după ce mai multe exemplare au fost semnalate lângă localitatea Rîbniţa.

Specialiştii îndeamnă oamenii să fie atenţi când merg în natură. Arahnida, denumită păianjen "cu sac galben", a ajuns pe meleagurile noastre din Italia şi s-a acomodat datorită climei calde și uscate din ultima perioadă.

"De obicei este răspândită în zonele inclusiv in parcul Grădinii Botanice, în păduri, de obicei unde predomină vegetația: arbusti, ierburi de talia înaltă înălțimea 30-50 de cm, unde femela își confecționează un cocon mătăsos de culoare albă", a spus Sergiu Pănuța, doctor în Biologie. 

Femela este deosebit de agresivă când îşi depune ouăle, spun biologii.

"Insăși mușcătura la acest acarian este asemănătoare cu o arsură, mai ales pe parcursul a 15- 20 de minute poate să creeze umflături asemănătoare unei înțepături de viespe. Treptat, în câteva ore, aceste simptomele dispar", a spus Sergiu Pănuța, doctor în Biologie. 

Oamenii nu au auzit de noua specie de păianjen apărută la noi, dar spun că nu se tem.

"Dacă se întâmplă să aducem acasă această vietate de pe stradă, atunci trebuie să ne scuturăm bine hainele înainte de a intra în casă. Şi telefonez imediat la urgenţă."

"Să încheiem haina, să o scuturăm, la fel ca și în cazul căpușelor. Rana trebuie dezinfectată cu antiseptic, să aplicăm ceva rece și să ne adresăm la medic."

"Eu am avut de a face cu ciornaia vdova, dar nu cred că e mai periculoasă decît păianjenul cu burtă galbenă. M-am ferit de cela mă voi feri si de acesta, probleme nu vor fi."

Specialiştii spun că pe viitor ar putea apărea și alte insecte, bacterii sau ciuperci dăunătoare, din simplul motiv că acestea s-au aclimatizat deja în țările vecine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu