ATENŢIE! Un virus mortal se răspândește rapid! Care sunt simptomele

Autoritățile sunt în alertă după ce un nou virus provenit de la ”gândacii care sărută” se răspândește cu repeziciune în Statele Unite ale Americii și în lume.

”Gândacii care sărută” sunt cunoscuți științific sub denumirea de Triatomine și au îmbolnăvit peste 300 000 de oameni în Statele Unite, potrivit unui nou raport al Asociației Americane pentru prevenirea Bolilor de Inimă. 

Specialiștii ne avertizează că mușcătura acestora ar putea să omoare un om, deși nu par a fi insecte periculoase. Prin mușcătură, aceștia transmit un parazit extrem de periculos, denumit Trypanosoma, care duce la boala mortală, numită Changas, potrivit ziarului Eskape, scrie a1.ro

La nivel global se înregistrează un număr de peste 8 milioane de oameni afectați. Boala Chagas poate provoca probleme cardiace grave și poate duce chiar la deces.

Simptomele încep după două luni după ce corpul a luat contact cu „sărutul” gândacului. Acestea includ dureri de cap, febră, dureri musculare, glande limfatice mărite și dificultăți în respirație. Simptomele bolii Chagas sunt similare cu cele ale gripei, ceea ce face dificilă depistarea ei. Simptomele continuă cu umflături pe pleoape sau leziuni la nivelul pielii.

Deși acești gândaci care o provoacă se găsesc în special în America Centrală și de Sud, boala Chagas devine tot mai populară și se răspândește rapid către alte zone din Canada, Australia, Japonia și chiar Europa. Alte specii de Triatomine se găsesc peste tot în lume.

Specialiștii recomandă tuturor celor care ar putea fi înțepați de o astfel de insectă să respecte următoarele:

 – acoperiți fiecare spărtura din ușă, geamuri și din pereții din casă;

 – evitați bălțile;

 –stingeți luminile din curte; 

– păstrați curățenia în casă;

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu