ATENŢIE! Ultima săptămână în care moldovenii își pot cumpăra polițe medicale la reducere

Este ultima săptămână în care moldovenii își mai pot cumpăra polițe medicale la preț redus. Astfel, cetățenii beneficiază de reduceri în mărime de 75%, 60% și 50% din valoarea primei.

Proprietarii de teren agricol au reduceri de 75% şi achită 1014 lei prin intermediul agențiilor teritoriale ale CNAM.

La rândul lor, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și achită 1622,40 de lei la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetățeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova achită 2.028 lei, ceea ce reprezintă jumătate din prima de asigurare medicală.

După 1 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislație vor plăti integral prima AOAM, cu amendă de la 750 la 1.650 de lei şi penalitate de întârziere (0,1% din prima de asigurare pentru fiecare zi de întârziere), iar statutul de asigurat va fi activat doar după şapte zile din momentul achitării.

Asigurarea poate fi procurată la oficiile Poştei Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu