ATENȚIE! Traficul rutier suspendat în Capitală. Harta locurilor de parcare (FOTO)

Traficul rutier va fi suspendat astăzi pe străzile Burebista, Cuza Vodă şi bulevardul Dacia, începând de la ora 17:00 și până la 00:30. Măsura este luată în contextul desfășurării meciul internațional de fotbal dintre selecționatele Moldovei și Franței, pe stadionul Zimbru. 

De asemenea, autorităţile municipale vor mări și numărul unităţilor de transport spre stadionul "Zimbru".

Astfel, traficul rutier este restricționat pe bulevardul Dacia din direcția Aeroportului. Cu începere de la ora 19.00 se modifică itinerarele troleibuzelor cu numărul 22 şi 30, dar şi cel al autobuzelor care traversează această regiune, precum 19, 33, 44, 49.

Şoferii sunt rugaţi să dea dovadă de răbdare şi să respecte semnele de circulaţie rutieră amplasate temporar.

Angajații INP vor fi prezenți atât în arena sportivă, cât și pe străzile din aproprierea stadionului, pentru ca evenimentul să se desfășoare într-un climat sigur.

Inspectoratul Național de Patrulare nu va tolera manifestările de natură care ar putea pune în pericol siguranţa participanţilor. Astfel, solicităm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, iar la meciul de fotbal este interzis:
  • consumarea băuturi alcoolice în arena sportivă sau să pătrundă în interiorul acesteia în stare de ebrietate; 
  • să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine şi siguranţă;
  • nesupunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
  • să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
  • să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau să ameninţe cu acte de violenţă;
  • să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;
  • să refuze părăsirea imediată a arenei sportive, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către forţele de ordine.
Inspectoratul Național de Patrulare informează cetățenii, în vederea neadmiterii creării ambuteiajelor, pe parcursul desfăşurării evenimentului fotbalistic, deplasarea transportului va fi redirecţionat după cum urmează, începând cu ora 17:00:
  • va fi sistat complet transportul pe bulevardul Dacia, segmentul Burebista – Cuză - Vodă, direcția centru;
  • pe bulevardul Dacia, tronsonul cuprins între Burebista – Cuză –Vodă, direcția aeroport se va circula în ambele sensuri. 
Agenții de patrulare vor fi prezenți în intersecții pentru siguranța circulației rutiere și fluidizarea traficului. Toți șoferii  sunt îndemnați să fie răbdători, să manifeste perseverență și să se conformeaze indicațiilor legale a ofițerilor de patrulare.

Totodată, îndemnăm atât șoferii, cât și pietonii să evite pe cât posibil zona stadionului Zimbru și să-și parcheze mașinile doar în locuri special amenajate.

Partida va fi transmisă în direct de PRIME de la ora 21:45 de minute.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu