ATENŢIE! Trafic rutier suspendat în centrul Chişinăului pe perioada repetițiilor pentru Ziua Independenței

Embed:

Săptămână grea pentru șoferii care circulă prin Capitală. De miercuri, repetițiile pentru Ziua Independenței se vor desfășura și pe timp de zi în Piața Marii Adunări Naționale. Din această cauză, traficul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi interzis și redirecționat pe străzile adiacente.

Între timp, zeci de muncitori lucrează la amenajarea Pieței și montarea scenelor.

Cele trei scene pe care se va desfășura spectacolul dedicat Zilei Independenței vor fi montate până în data de 24 august, atunci când încep repetițiile generale în Piața Marii Adunări Naționale.

Timp de trei zile circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi sistată din cauza repetițiilor pentru Ziua Independenței, inclusiv pe timp de noapte atunci când în Piața Marii Adunări Naționale va fi desenată harta RM. De-a lungul străzii vor defila sute de militari alături de tehnica din dotare, iar colectivele folclorice vor evolua pe scena care este instalată acum.

În Piața Marii Adunări Naționale continuă lucrările de amenajare, iar muncitorii spun că mai au încă mult de lucru.

"Cernem nisipul, înlăturăm pe cel care are pietricele mai mari și îl presurăm pe plitcă și astupăm intervalele dintre dânsele ca să se bată mai bine", a spus un muncitor.

Șefului Direcției Transport a Primăriei, Igor Gamrețchi, a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale că bulevardul Negruzzi va fi redeschis cel târziu până în data de 31 august. Circulația va fi permisă pe două benzi din cele patru.

Viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat ca lucrările să fie încheiate până în data de 27 august.

"Se redeschide partea carosabilă ca să avem transport public în amebele direcții. Vom fluidiza astfel traficul. După finalizarea străzii Negruzzi mai departe lucrările vor fi făcute în rond, la fel, vor fi redirecționate pe fâșii transportul pentru ca să avem minim incomodități”, a spus șeful Direcției Transport Public a Primăriei.

Potrivit lui Gamrețchi, bulevardul Negruzzi va fi dat în exploatare până la sfârșitul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu