ATENȚIE ȘOFERI! Se modifică intersecţia de la şoseaua Balcani cu orașul Durleşti şi satul Dumbrava. Semafoarele noi sunt coordonate prin sistem GSM (FOTOREPORT)

Embed:
Pe şoseaua Balcani de la periferia Capitalei au fost instalate cele mai performante semafoare din ţară. Ele sunt coordonate prin sistem GSM şi au scopul de a fluidiza traficul rutier şi de a reduce numărul de accidente.

Spre deosebire de alte semafoare, aceste dispozitive nu sunt conectate prin fir şi pot fi coordonate foarte rapid.

"A primit comanda în maximum trei secunde. S-a pornit în funcţie de ciclul care este introdus în controler, care este prescris de Inspectoratul Naţional de Patrulare", a spus Anatolie Mosoretie, administrator companie.

Semafoarele moderne pot fi zărite de la aproape un kilometru distanţă.

Semnele de circulaţie se încarcă de la lumina solară, iar noaptea, acestea luminează pentru a putea fi văzute de la distanţă.

Autorităţile spun că dispozitivele au fost instalate anume la hotarul dintre oraşului Durleşti şi satul Dumbrava, pentru că intersecţia este una dintre cele mai pericolase din oraş.

"Aceasta era tot timpul în pericol de accidente şi, din cauză că aceasta nu era reglementată nici într-un fel, prin sens giratoriu sau prin semafor, practic era imposibil de asigurat circulaţia continuă a transportului în satul Dumbrava", spune Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

Şoferii sunt mulţumiţi că vor putea traversa în siguranţă intersecţia_

"Pe şoseaua Balcani mereu autocamionele merg cu viteză, nu doar cu 70 de km pe oră. E foarte greu de traversat".

"Aici cel mai necesar era să pună semafoare. E foarte complicată această intersecţie, este foarte aglomerată, e mare circulaţie".

Pentru achiziţia celor patru dispozitive, din Fondul Rutier, au fost cheltuite 865 de mii de lei. Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu a anunţat că toate semafoarele care vor fi instalate sau schimbate în oraş anul viitor vor fi la fel de performante. Totuşi, pentru a le înlocui pe toate, este nevoie de cel puţin 25 de ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu