Atenţie, şoferi! Poliţia Rutieră desfăşoară o nouă operaţiune! Nu veţi fi opriţi, dar veţi primi amenzile prin poştă

Poliţia rutieră vrea să disciplineze şoferii care încalcă regulile de circulaţie. În acest sens, în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie, se vor documenta cazurile de nerespectare a regimului de viteză. Documentarea se va efectua prin intermediul mijloacelor tehnice de la bordul maşinilor de serviciu, fără stoparea vehiculelor. Şoferii vor fi informaţi de încălcări prin poştă.  

Conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere, viteza maximă a vehiculelor pe drumurile publice este: 

- prin zonele rezidenţiale şi teritoriile adiacente – 20 km/h; 

- în localităţi - 50 km/h; 

- în afara localităţilor – 90 km/h; 

Conform Codului Contravenţional al RM, conducătorul auto care depăşeşte limita de viteză stabilită de legislaţie, riscă să fie amendat: 

- pentru depăşirea vitezei de circulație de la 10 – 20 km/h – amendă de 400 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

- pentru depășirea vitezei de circulație de la 20 – 40 km/h – amendă de 600 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

- pentru depăşirea vitezei de circulație cu mai mult de 40 km/h - amendă de 1000 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Potrivit informaţiilor, în acest an în Chişinău s-au produs 994 accidente rutiere soldate cu decesul a 34 persoane şi traumatizarea altor 1324.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu