ATENȚIE, ȘOFERI! Pedepese mult mai dure din cauza accidentelor provocate de persoanele în stare de ebrietate

Embed:

În ultimul timp în Capitală au avut loc tot mai multe accidente rutiere. Din această cauză s-a instituit o nouă pedeapsă penală, iar șoferii vor fi pedepsiți mai dur. Despre noul proiect a vorbit astăzi reprezentanții INP în cadrul unei conferințe de presă.

"S-a instituit o nouă pedeapsă penală, de anulare a drepturilor de a conduce mijloace de transport. Prin proiect s-a abrobat anularea drepturilor care au următoarele consecințe: pentru a putea redobândi drepturile , urmează să pargurgă termenul de 40 de zile pentru a adoptarea unei decizii pe cauza penală; urmează să dea din nou examenul la școala auto și urmează a fi petrecute cursuri antialcool și antidrog. Totodată, prin proiect s-a instituit excluderea amenzii sub formă de pedeapsă din codul penal. Pentru a uniformiza legislația, s-a instituit măsuri preventive de siguranță și se va putea ridica provizoriu permisele de conducere. Totodată, suplimentar noi am prevăzut inclusiv când proiectul este prevăzut și adoptat de lege în ședință plenară și modificarea sancțiunii la nestoparea la indicația legală a agentului constatator, care sancțiunile sunt similare celor prevăzute pentru conducerea în stare de ebrietate", a declarat Veaceslav Surdu, șef de secție INP.

Poliția a venit cu mesaj pentru toți șoferii ca să nu consume alcool înainte de a urca la volan și să coopereze cu agenții.

"Este foarte important ca cetățenii să înțeleagă că noi nu urmărim scopul câtor mai multe procese verbale, să atragem la răspundere contravențională câte mai multe persoane. Mesajul nostru este următorul: Nu încălcați, nu depășiți limita de viteză, nu vă urcați în stare de ebrietate la volan și respectiv o să vă deplasați în siguranță și o să ajungeți la locul de destinație.
Venim cu o solicitare față de cetățenii noștii, să ne informeze dacă observă astfel de cazuri. Nu este corect să catalogăm această situație că nu ne privește", a menționat Pavel Apostol, ofițer de presă INP.

Șoferii moldovenii și turiștii care vor încerca să treacă frontiera, vor primi din partea poliției de frontieră pleante în care vor fi indicate regulile de circulație.

"Totodată, în luna august cetățenii se reântorc din concedii sau pleacă, pe mai multe puncte de acces de pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi Giurgiulești-Reni, Cahul-Oancea, Leușeni-Albița, Costești-Stânca, de către colegii noștii de la poliția de frontieră va fi repartizat un pleant în care sunt indicate 10 reguli auto, de care trebuie să țină cont un șofer", a declarat Pavel Apostol, ofițer de presă INP.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu