ATENŢIE ŞOFERI! Maşini cu RADAR CU LASER pe mai multe şosele din ţară. Unde vor staţiona

Poliștii continuă să facă regulă pe șosele din toată țară. La această oră, pe șoseaua Petricani se află echipajele INP, dotate cu dispozitive pentru măsurarea vitezei de deplasare de tip RADAR cu laser.

Totodată, INP a anunțat pe o rețea de socializare că șoferii continuă să fie nedisciplinați în trafic. 

"INP - sinteza de weekend: șoferii continuă să conducă cu viteză excesivă și în stare de ebrietate

În acest week-end, angajații Inspectoratului Național de Patrulare în perioada 8 - 11 martie curent, au activat în mod sporit pe traseele naționale întru prevenirea încălcărilor RCR și a accidentelor rutiere, cu informarea participanților la trafic despre riscurile la care se expun, atunci când încalcă regulile de circulație.

În perioada menționată au fost înregistrate circa 944 de încălcări ale circulației rutiere și anume: 
- 612 de șoferi au depășit limita de viteză admisă; 
- 54 conducători nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră; 
- 30 șoferi erau în stare de ebrietate la volan.

În aceste zile au avut loc 14 accidente rutiere grave, soldate cu 3 persoane decedate și 21 traumatizate.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți participanții la trafic să respecte regulamentul circulației rutiere și să fie vigilenți atunci când pornesc la drum", informeaz[ INP. 

PUBLIKA.MD amintește că Inspectoratul Naţional de Patrulare a fost dotat cu şapte dispozitive performante de măsurare a vitezei.

Acestea pot fi folosite în condiţii meteo dificile: ca precipitaţii sau ceaţă.

Radarul cu laser indică în doar câteva secunde viteza de deplasare a maşinilor fixate de poliţişti.

"După ce a fost fixată, constatată viteza neregulamentară, persoana poate fi stopată, fiindcă distanţă de la care poate fi fixată unitatea de transport ajunge până la 1200 de metri. Respectiv, agentul de patrulare are posibilitatea să stopeze autovehiculul să prezinte fotografia cu viteza de deplasare şi pe loc să întocmească procesul verbal", a spus Pavel Apostol, purtător de cuvânt al INP.

Dispozitivul poate fi folosit în orice condiţii. Mai mult, aparatul are o bază de date şi arată dacă au fost sau nu şterse fotografiile stocate.

Pe aceeaşi temă