Atenţie şoferi! În oraş vor fi instalate noi camere de supraveghere a traficului

Atenţie şoferi! În oraş vor fi instalate noi camere de supraveghere a traficului. Acestea vor apărea în cinci intersecţii din capitală. Potrivit oamenilor legii, este vorba despre locaţiile cu risc sporit de producere a accidentelor.

Primul sistem video, care va înregistra încălcarile şoferilor a fost deja montat, la ieşirea din oraş, spre Stăuceni. Aparatele vor fi funcţionale din luna ianuarie 2019.

Dispozitivele de supraveghere sunt de ultimă generaţie. Costul total al proiectului se ridică la opt milioane de lei, bani alocaţi din bugetul Serviciului Tehnologii informaţionale al MAI.

"Echipamentele care se implimentează acum sunt net superioare celor existente deja în municipiul Chişinău. Avem posibilitatea de a monitoriza toate benzile în regim de zi şi noapte fără necesitatea de iluminare suplimentară şi cu o recunoaştere mult mai bună a plăcuţelor de înmatriculare", a spus directorul Serviciului Tehnologii informaţionale al MAI, Adrian Şova.

Şoferii susţin că extinderea sistemului de supraveghere video este binevenită, întrucât îi face mai responsabili.

"Eu cred că mai puţine accidente vor fi. Să pună cât mai multe."

"Am avut odată 14 amenzi la un semafor şi de atunci sunt mai responsabilă. Recunosc."

"Eu cred că asta va fi un plus pentru şoferii din Chişinău. Eu cred că disciplina va fi mai mare."

Camere de supraveghere vor mai fi amplasate pe stada Alba Iulia intersecție cu Liviu Deleanu. Alte două dispozitive vor fi montate pe șoseaua Muncești și una pe strada Drumul Băcioiului.

În prezent supravegherea circulației rutiere se efectuează prin intermediul dispozitivelor video şi foto, amplasate la 33 intersecții și pe 8 sectoare de drum ale Chișinăului. Potrivit poliţiei, 95% din acestea sunt funcţionale.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu