ATENŢIE, ŞOFERI! Ce se întâmplă începând cu 1 noiembrie

INP reamintește șoferilor că de la 1 noiembrie să circule cu farurile aprinse pe timp de zi și să echipeze autovehicolul cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice.

Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi.

Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare se menține până pe 31 martie inclusiv.

De asemenea, Regulamentul Circulației Rutiere obligă șoferii să echipeze autovehicolele cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice.

Astfel, în cazul în care carosabilul va fi acoperit cu zăpadă, ghețuș sau polei, iar șoferii vor circula cu anvelope necorespunzătoare condițiilor meteo specifice perioadei reci a anului, inspectorii de patrulare vor aplica sancțiuni cu amendă de pînă la 1.000 de lei.

Totodată, INP recomandă câteva sfaturi pentru siguranța ta:

- condu doar la viteza permisă de condițiile de drum și păstrează o distanță mai mare față de mașina din fața ta;
- asigură-te că poți opri pe o distanță cu vizibilitate bună;
- nu accelera pentru a te îndepărta de o mașină care e prea aproape în spatele tău; 
- atenție la ceilalți șoferi care nu folosesc farurile.

Inspectoratului Național de Patrulare, menționează, că aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu