Atenţie, şoferi! Autorităţile pregătesc sancţiuni noi pentru vitezomani. Acum nu scapă nimeni de pedeapsă

Embed:

Inspectoratul Naţional de Patrulare propune noi sancţiuni pentru vitezomani. Şeful serviciului juridic al INP Veaceslav Sârbu a explicat într-o emisiune la Radio Sputnik Moldova că dacă proiectul va fi aprobat, conducătorii auto ar putea fi lipsiţi de permisul de conducere chiar de agentul de patrulare. Mai mult, pentru a-şi redobândi actul, şoferii vor trebui să mai susţină odată testul de cunoaştere a regulamentului circulaţiei rutiere. 

Potrivit modificărilor propuse la Codul contravenţional, dar şi la cel penal, "dacă automobilistul va încălca limita de viteză cu peste 40 de km/h, faţă de limita stabilită, adică de la 40 la 60, ai suspendat permisul pe 30 de zile, ai încălcat de la 60 la 80, ai 60 de zile de suspendare a permisului. Dacă pe parcursul anului repetat ai încălcat viteza de la 40 la 60, ai 6 luni de suspendare", a spus Sârbu. 

Reprezentantul INP a precizat că potrivit proiectul, permisul ar putea fi ridicat chiar de agentul de patrulare, "în momentul în care acesta a stopat o maşină, condusă cu viteză excesivă. Dacă persoana cere restituirea permisului după 30 de zile, se apropie la sediul Poliţiei şi susţine un test la regulamentul circulaţiei rutiere, dacă pică testul, i se prelungeşte tacit suspendarea cu 30 de zile. Adică de fiecare dată când va pica testul, nu i se va restitui permisul de conducere", a  mai adăugat Veaceslav Sârbu. 

Documentul urmează să fie supus dezbaterilor şi aprobat de Guvern. 

loading...

Lasă un comentariu