ATENŢIE, şoferi! Aglomeraţii mari la punctele de trecere a frontierei. RECOMANDĂRILE autorităţilor

Embed:

Traseele naționale, dar și punctele de trecere a frontierei sunt mai aglomerate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Înainte de călători cu mașina, Ministerul Transporturilor îi sfătuiește pe șoferi să verifice în ce condiții se circulă pe drumurile din țară. 

Reprezentanţii Administraţiei de stat a Drumurilor le recomandă oamenilor să fie pregătiţi atunci când pornesc la drum. 

"Autoturismele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, ar fi bine să fie cu rezervoarele pline, să aibă telefoanele mobile cu ei. Pentru a cunoaşte situaţia rutieră şi a putea interveni sunând la serviciul non stop atât la întreprinderile de întreţire a drumurilor", a relatat vicedirectorul Administrației de stat a Drumurilor, Ion Drucec.

Pe traseele naţionale sunt instalate 40 de camere de supraveghere. Atunci când intenţionaţi să porniţi la drum, este recomandat să intraţi pe site-ul www.asd.md, pentru a urmări, în regim online, în ce condiţii se circulă pe şoselele din ţară.

Polițiștii de frontieră îi îndemnă pe cetățeni să traverseze hotarul în timpul săptămânii, pentru a evita aglomerația din weekend. 

"Poliţia de frontieră recomandă ca cetăţenii să verifice statutul actului, fiindcă sunt cunoscute cazuri când cetăţeanul Republicii Modova îşi modifică unele date personale. Înainte de a pleca, cetăţeanul să facă cunoştinţă cu condiţiile de intrare în statul de destinaţie", a declarat specialistul Direcţiei Control al Frontierei, Dumitru Daţco.

Cetățenii pot verifica online și traficul din cinci puncte vamale din țară. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu