Microbuzele din Capitală NU au circulat în această dimineaţă

Embed:

Săptămâna a început cu nervi pentru locuitorii Capitalei. Unii oameni au aşteptat în zadar în staţii transportul pentru a ajunge la destinaţie. Aşa cum au anunţat vinerea trecută, administratorii mai multor rute de microbuz şi-au sistat activitatea în semn de protest până la ora 10:00. Şoferii maxi-taxiurilor sunt nemulțumiți că autorităţile locale nu le susţin solicitarea privind majorarea tarifului pentru călătorii, de la trei la şase lei.

Microbuzele de pe 24 de rute nu au ieşit la linie. Astfel, pe multe străzi din Capitală a fost haos.

"Din câte am putut observa la această staţie de pe strada Nicolae Testimiţanu trece din jumătate în jumătate de oră câte un autobuz, iar oamenii se înghesuie să urce în el pentru a nu întârzia la muncă."

"-Cu 125, dar acum nu mai este.
-Şi cu ce sunteţi nevoită să mergeţi încolo?
-Cred că mă urc în deal şi mă voi lua un troleibuz.
-Dar nu întârziaţi la muncă?
-Vom întârzia, dar nu avem altfel cum. Vom lua taxi, cred. Altă ieşire nu avem."

"Eu cred că se vor corecta şi vor veni. Noi pierdem timpul aici. Din minut în minut tot sperăm să vină. Lasă să majoreze, dar să fie condiţii, să fie doar pe scaune. Dar e prea scump."

"-Ce microbuz aşteptaţi?-190 care merge la Gara de Sud.
-Eu sunt venit de la Cantemir şi nu am ştiut, dar mi-au spus că până la 10:00 nu o să fie.
-Şi ce veţi face în aceste condiţii ?
-Voi lua un taxi. Trebuie să mă duc înapoi. Nu se mai gândesc la popor, se gândesc doar la buzunare. Nu le ajunge. Oare chiar nu le ajunge? Şase lei, wou. Eu patru km merg pe jos şi nu dau nici trei lei. "


"Dacă ei vor bani, lasă să le dea. Nouă pensia nu ne dau mai mult decât trebuie. Lasă să le dea şi 15 ei, eu nu le dau niciun ban. Nu merită, nu merită nici doi lei. "

Unii oameni nici nu ştiau motivul pentru care microbuzele nu circulă.

"-Nu ştiu. Prima oară aud.
-Veţi întârzia la lecţii?
-Da.Cred.
-Dar veţi fi de acord să achiţi şase lei?
-Nu."

"Dar ştiţi că ei astăzi nu circulă?
- Nu nu am ştiut.
-Sunt în grevă. Prea scump va fi. Nu am ştiut.
-Ce veţi face acum, cu ce veţi merge?
- Pe jos."

Totuşi, deşi anunţată cu surle şi trâmbiţe, greva nu a fost una generală. Unii şoferi de microbuze au ignorat apelul şefilor lor şi au ieşit la linie.

Între timp, edilul Capitalei Ion Ceban a anunţat că Primăria va rezilia contractele cu transportatorii care nu au ieşit azi la linie şi a cerut tragerea la răspundere a acestora.

Potrivit lui Ceban, autorităţile locale ar putea revizui programul şcolilor şi grădiniţelor dacă protestele vor continua.

"Care astăzi se fac de cap şi nu respectă angajamentele contractuale, să fie investigate absolut toate acţiunile acestor domni în raport cu Primăria Municipiului Chişinău. Eu rog cel puţin până mâine seara, domnul Ceban să ne daţi versiunea juridică cum putea rezilia aceste contracte. Şi le vom rezilia în orice circumstanţe şi veţi merge în judecată şi acolo ne vom clarifica cu aceste subiecte", a declara Ion Ceban. 

loading...

Lasă un comentariu