Atenţie! Primăvara creşte numărul accidentelor cu motociclişti

Odată cu încălzirea vremii, pe traseele din întreaga țară a început să se facă simțită prezența motocicliștilor. Chiar dacă polițiștii de patrulare monitorizează în permanență traseele naționale și locale pentru evitarea oricăror abateri de la regulamentul rutier, unii conducători de motociclete și scutere sunt indiferenți față de acțiunile INP.

Astfel, în urma neglijenței șoferilor pe două roți, în ultimele 24 de ore, în ţară au avut loc 3 accidente cu implicarea motocicliștilor, în urma cărora 6 persoane au suferit diverse traumatisme, iar altele 3 au decedat.

Cel mai grav accident a fost ieri seara în satul Răuțel, raionul Fălești. În plină viteză, șoferul unei motorete s-a ciocnit cu un microbuz. În consecință, șoferul motocicletei de 26 de ani, pasagera sa de 20 de ani și un bătrân de 77 de ani, au decedat pe loc, iar alții 3 au primit traumatisme grave.

Pentru a evita accidentele, INP recomandă motocicliștilor să utilizeze casca de protecţie şi să poarte îmbrăcăminte specială de protecție; să păstreze contactul vizual cu ceilalţi, în special cu şoferii care le-ar putea intersecta traiectoria; să păstreze întotdeauna farul aprins, rulând în poziția de unde șoferii îi pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare.

Atenţi trebuie să fie şi bicicliştii, în condiţii de vizibilitate slabă, trebuie să poarte obligatoriu vestă reflectorizantă; să nu traverseze carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni, să se asigure la schimbarea direcției de mers, iar în circulaţie să nu se ţină de vehiculele aflate în mişcare; să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar dacă se deplasează în grup, să fie în coloană câte unul.

Fiecare doreşte să ajungă la destinaţie în siguranţă, de aceea este necesară respectarea cu strictețe a prevederilor legale, a condițiilor de drum, îndrumările agenților de circulație, adaptarea tehnică corespunzătoare a motocicletelor şi bicicletelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu