ATENŢIE! Pericolul sporit de incendii se menţine

Embed:

Canicula va începe să se retragă, începând de marţi, când temperatura aerului va scădea, pe alocuri, până la 28 de grade Celsius. Totuşi, potrivit Serviciului Hidrometeo, pericolul sporit de incendii se va menţine.

"Începând cu data de 10, temperatura va scădea treptat cu câteva grade. Vom avea până la 28-33 de grade Celsius. Începând cu ziua de ieri, au început să cadă izolat precipitaţii, însă, cantitatea este nesemnificativă. Aşteptăm precipitaţii, izolat ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice, cu intensificări ale vântului în timpul descărcărilor în următoarele zile, inclusiv şi astăzi", a declarat directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ilie Boian.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, există riscul mare de incendii de vegetaţie.

"În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit la stingerea a 42 de focare de ardere a vegetaţiei uscate, 11 dintre care s-au înregistrat doar în municipiul Chişinău. Dacă ne referim la incendiile de mirişte, de la începutul campaniei de recoltare deje am înregistrat trei incendii de acest gen", a precizat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu