ATENȚIE: Pe streșinile mai multor clădiri s-au format țurțuri. Pot cădea în orice moment

Embed:

Am scăpat de codul galben de ninsori, însă a apărut o altă problemă. Din cauza oscilațiilor de temperatură, pe streșinile mai multor clădiri s-au format țurțuri, care pot cădea în orice moment. Asociaţiile de locatari şi agenţii economici sunt obligaţi să dea jos gheaţa, dar prea puţini sunt conştienţi că nepăsarea lor poate răni sau chiar... ucide.

O grădiniţă din Capitală îi întâmpină pe copii cu țurțuri de doi metri, care atârnă ameninţător. Uniii părinţi sunt scandalizaţi că administraţia nu a înlăturat pericolul. În faţa camerei de filmat, directoarea instituţiei a refuzat să ofere vreun comentariu la acest subiect, dar la telefon ne-a asigurat că până seara țurțurii vor fi daţi jos de o echipă de muncitori.

Pentru a evita tragediile, Direcţia locativ - comunală a trimis mai mulţi muncitori să spargă gheaţa de pe clădirile amplasate în zone aglomerate.

"De fapt şi ieri s-a intervenit pe majoritatea adreselor de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, adică la blocurile de locuinţă, iar astăzi la fel vom intervni la 10-15 blocuri din sectorul Centru şi în cartierul Telecentru",a spus şeful Direcţiei Amenajare şi Mediu, Vasile Efros.

Şi premierul Pavel Filip le-a solicitat tuturor ministerelor, autorităţilor centrale şi locale să cureţe țurțurii de pe clădirile pe care le gestionează. Acest lucru va fi monitorizat şi de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

"Aceasta se referă în mod special la grădinițele de copii, școli, instituțiile medicale și azilurilor de bătrâni. La fel informarea către autorităților publice locale, a conducătorilor instituțiilor publice, agenților economici și a cetățenilor referitor la necesitatea măsurilor menționate", a spus șeful adjunct al IGSU, Alexandru Oprea.

Agenţii economici care nu înlătură țurțurii de pe clădirile pe carele administrează riscă până la 9 mii de lei amendă. În cazul persoanelor fizice, penalitatea porneşte de la 2 mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu