Atenţie, părinţi! NU CUMPĂRAŢI aceste jucării copiilor dumneavoastră. Pot provoca probleme GRAVE de sănătate (FOTO)

Păpuşile din plastic pot dăuna sănătăţii copiilor. Trei dintre acestea, care sunt comercializate şi în magazinele din Moldova, sunt oficial recunoscute periculoase.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) recomandă să evitați utilizarea acestor jucării, într-un comunicat pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, 3 păpuşi au fost incluse în lista de produse a Comisiei Europeane, care prezintă cu riscuri grave pentru copii. 

Păpuşa "Fashionable Man", marca "Annabelle", jucăria "Fashion", marca "Beautiful", dar şi păpuşa "Baby GIRL", marca "Happy Day" sunt considerate periculoase pentru sănătatea picilor. Acestea pot afecta sistemul reproductiv al acestora, din cauza compoziţiei sale chimice.

Materialul plastic din care sunt confecţionate jucăriile conține o cantitate excesivă de ftalat de di (2-etilhexil) (DEHP), substanţă periculoasă.

Potrivit CNPIEC, comercializarea, dar şi importarea acestor jucării este interzisă.

CITEŞTE ŞI Unele jucării care se vând în pieţele din Chişinău pot provoca leziuni sau arsuri, iar altele prezintă risc chimic

Publika.md aminteşte că potrivit Comisiei Europene, 57.000 de minori ajung anual la spital, din cauza jucăriilor periculoase.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu