ATENŢIE PĂRINŢI! Evitaţi să daţi copiilor prea multe dulciuri de sărbători

Embed:
La sfârșit de an comercianţii au grijă ca rafturile magazinelor să fie pline cu dulciuri. Delicioase, colorate şi frumos ambalate, acestea atrag atenția copiilor.

"Îmi plac acadelele, bomboanele, torturile", a spus un copil.

"Ce îți place mai mult ciocolata sau fructele? –Ciocolata- De ce? E dulceee", a zis un alt copil.

Pe cât de gustoase sunt, pe atât şi de nesănătoase, mai ales când facem exces.

"În perioada sărbătorilor se cumpără mai mult dulciurile. Avem frumos împachetate cadouri de la diferiți producători. Așteptăm chiar și în ultimul moment așteptăm cumpărători, așteptăm copii la dulciuri", a defclarat Olga Costea, vânzătoare.

O simplă figurină din ciocolată este o adevărată bombă calorică. Zahărul, laptele praf, dar şi îndulcitorii sunt doar câteva ingrediente recute pe etichetă, care ne pot îmbolnăvi, spun medicii. Riscurile sunt mari, chiar dacă efectele nu se văd imediat.

"Consumul excesiv de dulciuri poate provoca celor mici gastrită şi pancreatită. Cel mai des copiii fac alergii, care nu sunt neapărat din cauza ciocolatei, ci a adaosurilor alimentare", a declarat Victoria Babiţchi, medic gastroenterolog.

Unii părinți spun că au mare grijă atunci când cumpără dulciuri pentru copii de sărbători.

"Știm ce cumpărăm. Cumpărăm producție autohtonă bomboane producție naturală. Ciocolată făcută pe produse naturale, fructe", a spus un părinte.

"Le cadonăm, dar pe urmă le mai alegem. Nu tot odată se dă", a declarat un părinte.

Vitamine şi minerale găsiţi din belşug în fructele proaspete și uscate. Pe toate le găsim în supermarketuri sau în magazinele de produse naturiste.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu