ATENŢIE! O staţie de troleibuz de pe bulevardul Ştefan cel Mare îşi schimbă locaţia

Embed:

Două staţii de aşteptare a transportului public de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt vor fi scoase, iar în locul lor va fi construită una nouă.

În acest fel autorităţile muncipale îşi propun să fluidizeze traficul rutier la intersecţie cu bulevardul Constantin Negruzzi şi strada Ciuflea.

Lucrările sunt prevăzute în proiectul de reconstrucţie al principalei artere din oraş.

Troleibuzele şi autobuzele care cirсulă pe bulevardul Ştefan cel Mare în direcţia Pieţei Marii Adunări Naţionale nu vor mai opri înainte de intersecţia cu strada Ismail.

Noua staţie de aşteptare va fi amenajată, în scuarul magazinului UNIC. Muncitorii spun că lucările vor fi gata în maximum trei zile.

Pe unii locuitori ai Capitalei nu-i deranjează modificările propuse de autorităţi. Oamenii spun că pe bulevradul Ştefan cel Mare, în apropiere de strada Ismail, se crează ambuteiaje din cauza transportului public.

"Ne gândim să instalăm acolo parapet, garduri provizorii ca nici conducătorii de microbuze care virează la dreapta pe strada Ismail şi nici conducătorii troleibuzelor şi microbuzelor să traverseze implicit intersecţia şi după aceea să facă debarcarea călătorilor. Şi aşa nu vorm avea acolo un trafic atât de greoi", a menţionat şeful adjunct la Direcţiei Transport Chişinău, Vitalie Butucel.

Alţii cred că staţiile de aşteptare trebuie să rămână aşa cum sunt.

Autorităţile vor închide şi staţia de aşteptare de la intersecţie cu strada Tighina, pe motiv că nu este amenajată corespunzător şi se va afla la distanţă mică de oprirea din scuarul magazinului UNIC. 

În cadrul proiectului va fi modernizată şi oprirea de la intersecţia cu strada Ismail, în direcţia Botanica.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu