Atenţie, moldoveni! Escrocii îţi pot fura banii de pe telefon. NU răspunde și NU apela dacă primeşti apeluri internaţionale

Un operator de telefonie mobilă din ţară atenţionează cetăţenii cu privire la tentativele de fraudare care s-au înteţit în ultima perioadă. Escrocii îi apelează pe moldoveni de pe numere internaţionale (din Ciad, Slovenia, etc), apoi închid şi aşteaptă să revenim noi cu un apel. 

Acest apel, însă, ne avertizează specialiştii, ne pot costa enorm.

"Reapelând aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fon, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision. Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat", explică reprezentanţii unui operator de telefonie mobilă din ţară.

În acest context, operatorii de telefonie mobilă atenţionează cetăţenii să ignore apelurile necunoscute de peste hotare şi să apeleze la serviciul clienţi pentru a le înregistra.

 

 
 
 
loading...

Lasă un comentariu