Atenţie la volan. Vezi ce daune provoacă SOMNOLENŢA în timpul conducerii

Activităţile şi agitaţia zilnică ne reduc din timpul nostru de somn, de aceea ne şi simţim  mai obositi. Iar odata ajunsi in traficul rutier acest fapt este deja un pericol. Despre riscurile somnolentei la volan aflam de la un specialist. 

Aţipitul la volan este una dintre cauzele multor accidente rutiere. Factorii care duc la acest lucru sunt: dereglările de respiraţie, insomnia de noapte, drumurile lungi fără opriri şi lipsa de experienţă la volan. Cel mai întâlnit motiv al adormitului în tipul condusului este însă altul.

Cercetările arată ca o persoană care doarme mai puţin de 5 ori pe zi, poate face greşeli de condus silmilare unei alcoolemii de 1 g/l. Alarma vine odata cu cifrele care arată că circa 20 % din numărul total de accidente se întâmplă anume din această cauză.

Pe lângă ce-i care lucrează în gărzi de noapte sau suferă de patologii ale somnului, atenţi ar trebui să fie chiar şi tinerii părinţi.

Aceluiaşi grup de risc li se atribuie şi persoanele care consumă medicamente cu efect hipnotic.

Odată ajunşi în trafic, soluţiile ca volumul ridicat al radioului sau geamurile deschise nu sunt eficiente pentru a vă menţine treaz. Şi energizantele sunt o adevarată capcană care vă induc senzaţia de luciditate pe un termen scurt. 

În rezolvarea aţipitului la volan şi specialiştii în tehnologii dau soluţii. Există diverse utilaje care v-ar putea urmări comportamentul din timpul şofatului. Costul ridicat însă al acestora, ţine această metodă departe de hotarele Moldovei.

Aşa că siguranţa pe drum începe totuşi după un somn bun! 

Lasă un comentariu