ATENȚIE la ce mesaje primiți! Poliția este pe urmele celor care vând droguri prin intermediul aplicației TELEGRAM și VIBER

Atenție la ce mesaje primiți! Mai mulți abonați al operatorilor de telefonie mobilă din țară au primit prin intermediul aplicațiilor "Viber" mesaje cu conținut de anunț despre comercializarea drogurilor și al armamentului. Pe rețeaua de socializare "Telegram" au mai fost identificate astfel de discuții privind distribirea și efectuarea comenzilor a obiectelor interzise.

Cazul este investigat de Poliție. Sunt verificate toate datele cu caracter personal și numerele de telefoane de pe care au fost trimise mesajele pentru a identifica persoanele.

Ca urmare a investigațiilor petrecute a fost stabilit că, un grup de persoane neidentificate până la momentul de față de organele de drept, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie prin propunerea de a procura diferite obiecte, inclusiv și din categoria celor interzise de lege în circuitul liber, percepând plăți electronice de la cumpărători însă obiectul achitat nefiind livrat acestora.

Bănuiții solicită ca prețul obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele. Odată ce banii sunt percepuți de la client aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

În cazul în care ați întâmpinat astfel de cazuri, contactaţi linia fierbinte a Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații 37360602442, 02293-04-19, pagina de Facebook "https://www.facebook.com/directia.antidrog".

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu