Atenţie la ce cumpăraţi la mare! S-ar putea să fiţi prada contrafacerii de produse de brand

Produsele care se vând în zonele special amenajate din staţiunile turistice sunt contrafăcute. Este anunţul Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor, care atrage atenţia moldovenilor asupra acestui fenoment întâlnit mai ales în Bulgaria şi România. 

Expertii consideră că acesta este provocat de interesul financiar al turiştilor străini, care vin la odihnă. La dispoziţia acestora se pune îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii şi parfumierie "de brand". 

Pentru a evita momentele de dezamăgire, iată ce recomandă CNPIEC, cetăţenilor moldoveni:
- Pentru a identifica un produs contrafăcut atrageți atenție la calitatea și acuratețea elementelor de tipărire a mărcilor protejate! 
- Încălțămintea de marca nu se va comercializa niciodată infoliata în pelicula sau prinsă cu un elastic.
- Parfumurile de marca întotdeauna se comercializează în magazine specializate care întrunesc condiții adecvate de igienă, temperatura și, cel mai important, ambalajele produselor nu sunt identice.
- Jucăriile pentru copii sunt de calitate îndoielnică sau se folosește plastic acolo unde producătorul utilizează metal la fabricație.
- Prețul produselor este întotdeauna un semnal că aceste produse ar putea fi contrafăcute.

CNPIEC recomandă consumatorilor să procure haine care nu poartă însemnele unei mărci arhicunoscute, decît să stimuleze acest fenomen tenebru și periculos siguranței acestora.

Lasă un comentariu