Atenţie la ce autoturism SH cumpăraţi! 52% dintre maşinile de pe şoselele din Germania au defecte

Un studiu realizat în Germania de GTÜ arată că mai mult de jumătate dintre maşinile care rulează zi de zi pe străzi au defecte tehnice. Mai mult, una din cinci are defecte majore, scrie automarket.ro.

Analiza realizată pe parcursul întregului an 2011 a relevat faptul că, din cele 2.7 milioane de maşini analizate în detaliu în service-uri, 19.5% au defecte tehnice semnificative. În plus, mai mult de jumătate dintre acestea (52%) au fost diagnosticate cu probleme mai mici.

În clasamentul probemelor maşinilor germane, cele mai des întâlnite sunt, în ordine, defectele farurilor, ale sistemului electric, ale sistemului de frânare, ale axelor, ale jantelor şi ale anvelopelor. Conform analizei GTÜ, principalii vinovaţi pentru aceste defecet sunt posesorii maşinilor, care ignoră probleme minore din cauză că service-ul nu este un loc în care le place să ajungă.

Cele mai mari probleme au fost înregistrate în cazul maşinilor mai vechi de nouă ani. Studiul arată că 70% dintre acestea au deficienţe tehnice, 30% fiind vizate din cauza unor probleme foarte grave. "Aceste maşini, care circulă zi de zi pe strâzile Germaniei, sunt un adevărat pericol pentru toţi şoferii şi pietonii", arată raportul GTÜ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu