ATENŢIE LA CĂPUŞE! Specialiştii ne avertizează că insectele ne pot strica picnicurile

Moldovenii care ies la iarbă verde ar trebui să fie atenți la căpuşe. Medicii epidemiologi avertizează că suntem în plin sezon al căpuşelor şi că aceste insecte sunt purtători a mai multor maladii infecţioase.

Persoanele înţepate de căpuşe se pot îmbolnăvi de borelioză, o maladie cunoscută și ca "boala cu o mie de feţe". Potrivit Centrului de Sănătate Publică, o treime dintre insectele parazite care populează spaţiile din verzi din Capitală sunt infectate cu aceste bacterii.

Specialiştii CSP vin cu recomandări pentru toţi cei care intenţionează să-şi petreacă timpul în spaţiile verzi. Astfel. dacă ieşim la iarbă verde trebuie să purtăm haine de culori deschise şi cu mâneci lungi. Pentru cei care merg într-o excursie se recomandă deplasarea doar pe cărări şi drumuri, evitând desişurile. Odată ajunşi acasă, pielea neacoperită de haine trebuie verificată din oră în oră. Verificată minuțios trebuie și plapuma pe care ne-am așezat ieșind la iarbă verde.

Dacă totuşi s-a întâmplat să fiţi înţepaţi de căpuşe, specialiştii vă îndeamnă să nu încercaţi să scoateţi singuri insectele de sub piele, ci să apelaţi la ajutorul medicului. Anul trecut, peste 70 de persoane s-au îmbolnăvit de borelioză, după ce au fost mușcate de căpușe

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu