ATENŢIE! Jumătate din telefoanele Android sunt vulnerabile în fața unui malware

Un malware vechi de doi ani de zile încă reprezintă una dintre marile amenințări pentru utilizatorii de terminale Android, scrie playtech.ro.

În ciuda avertismentelor lansate de experții în securitate pe parcursul ultimilor ani, există în continuare foarte mulți oameni care descarcă pe mobil aplicații de pe magazine neoficiale. În aceste condiții, un malware care a apărut în urmă cu mai bine de doi ani de zile încă este unul dintre cele mai răspândite elemente de malware în ziua de azi.

După cum scriu cei de la Register, este vorba despre un troian numit Ghost Push, capabil de a infecta orice terminal Android dotat cu Android 5.0 Marshamllow sau cu o versiune precedentă. Având în vedere rata scăzută de adopție a celor mai noi versiuni în cazul sistemului de operare dezvoltat de Google, asta ar însemnă că în jur de 57% dintre utilizatori sunt vulnerabili. Android 6.0 Marshmallow și Android 7.0 Nougat.

Conform cercetătorilor de la Cheetah Mobile, majoritatea cazurilor de infectare s-au produs în urma instalării unor elemente de software piratate sau open source, care, în mod evident, nu au fost descărcate de pe Google Play Store. ”Până acum, aceasta familie de troieni a fost responsabilă de cele mai multe infecții. Este capabil să efectueze rooting pe aproape orice versiune de Android, mai puțin 6.0”, a declarat unul dintre angajații companiei.

Din câte se pare, Ghost Push se răspândește și prin intermediul site-urilor cu pornografie și al reclamelor înșelătoare. Astfel, utilizatorii ar trebui să-și actualizeze terminalele cu cele mai nou versiuni Android disponibile.Conform unui studiu efectuat în urmă cu ceva vreme de compania Duo, terminalele Nexus sunt cele mai sigure dintre ”Androizi”, iar cauzele sunt cât se poate de clare. Producătorii includ numeroase modificări ale sistemului de operare și, de multe ori, întârzie update-urile. Asta înseamnă că utilizatorii beneficiază mult mai târziu de cele mai noi feature-uri dezvoltate de Google.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu