Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional. Micul erou, născut cu creierul în afara craniului sochează medici cu progrese remarcabile (FOTO)

Embed:

La prima vedere, Jayden pare un copil normal. Puțini își pot imagina însă că el s-a născut cu o afecțiune gravă, și anume cu creierul în afara craniului, iar medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuire.

După trei ani de la operație, micul erou și familia sa din Australia au apărut într-un reportaj realizat de 7News.

Jayden s-a născut cu palatoschizis, o malformație foarte gravă. Creierul său era în afara craniului, într-o pungă de piele dintre ochi. Medicii și-au dat seama de această problemă încă în primele cinci luni de sarcină.

"A fost foarte dificil. Atunci când am aflat că fătul are această anomalie, ne-am speriat și am plâns foarte mult. Medicii ne spuneau că el nu va fi un om normal " spune Sipho Moyo, tatăl lui Jayden.

La doar o săptămână de la naștere, Jayden a fost supus unei operații foarte complicate. Intervenția chirurgicală a durat șase ore. Zece specialiști au luptat pentru viața micuțului.

"Astfel de cazuri sunt foarte rare. Pe atunci, aveam o experiență de zece ani, însă pentru prima dată am văzut o anomalie atât de gravă " spune Tim Hewit, medic.

În prezent, Jayden se simte foarte bine. El aleargă și se joacă la fel ca ceilalți copii de vârsta lui. În scurt timp, el va fi supus unei noi operații, pentru a-i fi remodelat nasul.

Între timp, părinții săi au înființat o fundație care adună bani pentru copiii care au nevoie de operații plastice, pentru a arăta normal.

 
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu