ATENŢIE! Hoţii îşi intensifică "activităţile profesionale" în perioada sărbătorilor de iarnă

Embed:

Numărul furturilor din locuinţe a crescut cu patru la sută în acest an. Poliţiştii atenţionează că hoţii dau lovitura în special în timpul sărbătorilor, atunci când proprietarii pleacă în concediu. 

Pentru a evita de sărbători vizitele oaspeţilor nepoftiţi, e bine să lăsaţi locuinţa în grija unor oameni de încredere.

"Important este ca să găsim limbă comună cu vecinii şi să anunţăm vecinii atunci când plecăm de acasă ca să monitorizeze sau să supravegheze locuinţa noastră", ofiţerul de presă IGP, Tamara Procopii.

Celor care petrec sărbătorile acasă, poliţiştii le recomandă să fie vigilenţi, mai ales în cazul în care observă în bloc persoane necunoscute. La rândul lor, reprezentanţii firmelor specializate în asigurarea pazei spun că hoţii pot fi ţinuţi la distanţă doar cu ajutorul sistemelor de alarmă şi camerelor de supraveghere.

"Mai exact, instalăm sistemul de pază fără a folosi surse tehnice, cabluri, iar interiorul locuinţei voastre nu va avea de suferit. Durata acestui contract e limitată şi poate fi de până la o lună", directorul unei agenţii de pază, Igor Bobrov.

Printre cele mai noi echipamente pentru protejarea locuinţelor de hoţi sunt încuietorile digitale, pentru care sunt necesare codurile sau cardurile electronice.

Totuşi, pentru că cei mai mulţi oameni nu dispun de bani pentru a cumpăra astfel de dispozitive, îşi lasă locuinţele în paza lui Dumnezeu.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în acest an au avut loc aproximativ 2600 de spargeri de locuinţe, cu peste o sută mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. 178 dintre aceste au fost comise în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu