ATENŢIE, HOŢI DE BUZUNARE! Care sunt liniile de microbuz preferate de pungaşi

Embed:

Pungaşii s-au pus pe treabă şi acţionează foarte abil. Aproximativ o mie de persoane au fost victimele hoţilor de buzunare în transportul public.

Potrivit oamenilor legii, de cele mai multe ori, victime ale infractorilor sunt persoanele care circulă cu microbuzele de linie. 

Poliţia susţine că rutele de microbuz preferate de hoţii de buzunare sunt 103, 171, 191, 121, 116 şi 166. Şoferii microbuzelor afirmă că în special, în orele de vârf apar pungaşii.

Totodată, aceştia spun că o parte din vină o poartă însuşi victima.

"La mine pe geam stă anunţul. Înainte de a mă urca, tot timpul previn, le spun că fiţi atenţi pentru că tot timpul în ceas pic, în ora de pic tot timpul se fură. S-au furat telefoane, s-au furat acte.De obicei ei când fură actele le aruncă în buzunarul acesta din dreapta".

"Au fost cazuri. Ei iese din maşină şi fug, eu o să las volanul şi lumea şi o să fug după dânşii. Ei sunt tineri aceştia care se ocupă. De la naparnicul meu i-au furat banii că îi ţinea în uşă şi documentele, totul".

"Lumea nu e atentă la lucruri. Toţi dorm, sunt îngheţaţi. Lumea e cu gândul nu ştiu unde acasă sau la serviciu că întârzie".

Oamenii spun că s-au confruntat nu o dată cu asemenea cazuri, menţionând că hoţii sunt destul de abili.

"Portmoneul, fix aşa am intrat în microbuz, era aglomerat şi pur şi simplu am intrat şi peste un minut o domnişoară a strigat opriţi vă rog. Şi când a ieşit m-am uita că geanta era deschisă şi portmoneul nu era. Sunt prudentă, mă uit aşa, oamenii care fură ca atare se văd".

"De vreo două ori deja mi-au furat. Odată 120, odată 500 de lei. Din urmă îi puneam în pantaloni".

- A fost în microbuz.
- Și ce anume?
- Portmoneul cu bani. Nu îi mai găsește nimeni. Era plin microbuzul și mi-au tras geanta și au luat. Nu am observat nimic. Întotdeauna țin geanta în față. Acum ne protejăm.

Poliţiştii atenţionează oamenii să fie mai prudenţi.

"Când așteaptă în stație tot timpul să atragă atenția la cei din jur. Să pregătească din timp banii. În cazul în care microbuzul sau autobuzul este mai aglomerat și simțiți că sunteți brusca atrageți atenția la persoanele care sunt în jurul dumneavoastră pentru a reține cât mai multe semnalmente", a afirmat ofiţerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Pe parcursul acestui an, au fost fost comise 971 de furturi dintre care 786 în maxi-taxi, 162 în troleibuze şi 12 cazuri în autobuze.

Dacă sunt reținuți, pungașii riscă o amendă de până la 10.000 de lei sau doi ani de pușcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu