ATENŢIE! Familiile nevoiaşe pot depune documentele pentru compensaţii la căldură

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei anunță că familiile cu venituri foarte mici pot pregăti  documentele pentru a se adresa după ajutor pentru periada rece a anului 2012-2013. Pestația este oferită pentru a susţine familiile aflate în dificultate să achite costurile energetice sporite în perioada rece a anului.

Atfel, pentru a solicita ajutor pentru perioada rece a anului, familia trebuie să depună o cerere la asistentul social din primăria localităţii sale. Ulterior, Direcţia/Secţia raională asistenţă socială şi protecţie a familiei, în baza datelor declarate de familie în cerere, decide asupra dreptului de a beneficia de acest ajutor.

Ajutorul pentru perioada rece a anului se stabileşte familiilor care au un venit global mai mic decât nivelul venitului lunar minim garantat majorat de 1,4 ori (inclusiv familiilor defavorizate beneficiare de ajutor social). Astfel, cu începere de la 1 ianuarie 2012 acesta constituie 640 lei X 1,4 ori=896 lei, faţă de 805 lei în anul 2011.

Publika.md precizează că ajutorul pentru perioada rece este oferit pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu