ATENŢIE! De sărbători hoţii nu au vacanţă. În această perioadă creşte numărul spargerilor de apartamente

Embed:

Neatenţia şi aglomeraţia vă pot transforma sărbătorile pascale într-un adevărat coşmar. Poliţiştii ne îndeamnă, în aceste zile, să fim prudenţi atunci când plecăm de acasă.

Potrivit IGP, de la începutul anului, patru din zece spargeri au fost comise cu uşurinţă de hoţi, fără a depune mare efort. În cele mai multe cazuri, uşile erau descuiate, iar în peste 340 de situaţii, hoţii au spart lacătele sau au intrat prin fereastră. 

Pentru a ţine departe oaspeţii nepoftiţi, forţele de ordine le recomandă oamenilor să-şi instaleze sisteme de alarmă şi cele de supraveghere video. Nu sunt de neglijat nici gratiile la geamuri.

"În primul rând la plecarea de acasă să nu afişeze pentru toţi că ei pleacă, atunci când pun bagajele în unităţile de transport să nu fie făcute în perioada când este aglomerat şi toţi văd", a spus Marin Mazian, şeful Direcţiei Securitate Publică a IGP.

"Am sistem de alarmă pus acasă, adică dau la pază şi ştiu că în caz de ceva reacţionează serviciul de pază la care suntem conectaţi".

"Încui şi asta este tot".

"Este vecinul, care se uită după apartament".

Totodată, rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa.

"Cel mai bun poliţist este vecinul tău. Aici, noi de fiecare dată recomandăm ca să aibă nişte relaţii de prietenie vecinii, chiar din scară, chiar de la etaj", a menționat Marin Mazian, şeful Direcţiei Securitate Publică a IGP.

Unii oamenii s-au învăţat deja minte şi nu-şi mai anunţă plecările pe reţelele de socializare.

"Nu se postează pe internet toate acţiunile , adică cel mai sigur este să nu ştie toată lumea încotro o ei", a declarat Marin Mazian, şeful Direcţiei Securitate Publică a IGP.

Datele oficiale arată că în primele trei luni din acest an au fost înregistrate 825 de spargeri, cu opt la sută mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu