ATENŢIE, dacă mergeţi la mare! Vânt puternic și valuri de 2 metri pe litoralul românesc (VIDEO)

Într-o singură noapte temperaturile au coborât cu aproape 20 de grade. Sunt furtuni puternice în ţară după câteva zile de caniculă. Turiştii care au rămas astăzi la mare nu au nicio şansă să facă baie. Vântul suflă cu putere, valurile sunt foarte mari și este pericol de înec.

Sunt steaguri roşii arborate în toate staţiunile, în condițiile în care vântul suflă în rafale, cu peste 60 de kilometri la oră, iar valurile mării sunt neobișnuit de mari, de 1-2 metri, scrie digi24.ro.

Ploile și furtunile sunt prezente și în alte zone din țară. Codul portocaliu a fost prelungit până mâine dimineață la ora 10.00, în 19 județe. 

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea sud-estică a teritoriului şi la munte. Pe suprafeţe destul de mari vor cădea averse, însoţite de tunete, fulgere şi căderi de grindină, iar izolat se vor strânge mai mult de 90l de apă/mp. Prin urmare, Oltenia, jumătatea nord-vestică a Munteniei şi sudul Transilvaniei vor fi sub avertizare cod portocaliu.

Tot acolo este şi risc mare de inundaţii. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, iar pe timpul ploilor va putea căpăta şi aspect de vijelie. În ceea ce priveşte temperaturile maxime, acestea vor fi mai coborâte decât în mod obişnuit şi nu vor trece de 28 de grade Celsius.

Mâine, după ieşirea din vigoare a codului, norii vor mai fi numeroşi în sud şi sud-est unde, pe suprafeţe mici, va mai ploua slab. Cerul va fi degajat în celelalte regiuni, iar temperaturile se vor opri la 30 de grade Celsius.

Vremea va continua să încălzească spre mijlocul săptămâni, astfel că termometrele vor indica şi maxime apropiate de pragul caniculei. Totuşi, ploile de vară se vor întoarce pe parcursul zilei de joi, dar nu vor mai cuprinde întregul teritoriu al ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu