ATENŢIE! Cum recunoşti cosmeticele contrafăcute

Învață să te ferești de ingredientele nocive din produsele cosmetice contrafăcute. Inspectorii de la Autoritatea Națională a Protecției Consumatorului îți oferă sfaturi utile de care să ții cont atunci când mergi la cumpărături pentru a achiziționa o loțiune, o cremă, un fard sau chiar un parfum.

Cosmeticele trebuie achiziționate numai din magazine sau raioane special destinate vânzării unor astfel de produse, păstrând factura sau bonul fiscal, pe care le vei folosi pentru o eventuală reclamație, scrie bzi.ro. Dacă alegi alte variante, riști să cumperi produse care nu sunt originale și riști să te alegi cu o afecțiuni ale pielii de care scapi prin tratamente costisitoare. Așa că mai bine plătești prețul real al produsului și scapi de griji, scrie realitatea.net.

Prețurile mici pot fi atractive, dar fii atentă deoarece o scădere drastică a prețului poate semnala faptul că produsele provin din filiere paralele. Ambalajul este și el un criteriu important. Calitatea acestuia îți spune dacă ai în față un produs de lux sau unul contrafăcut. Hologramele adoptate de unii producători te ajută să distingi între produsul original și copia ieftină. Pe ambalaj ar trebui să regăsești și informații legate de valabilitatea produsului.

Lasă un comentariu