ATENŢIE, cu cine discutaţi pe reţelele de socializare. Cum a rămas o femeie fără 400.000 de lei (VIDEO)

Embed:

Activitatea unei grupări criminale, specializată în însușirea prin înșelăciune și abuz de încredere a banilor în proporții deosebit de mari, de la persoane fizice de gen feminin, a fost anihilată de oamenii legii.

Astfel, în perioada anilor 2015 - 2016, membrii grupului infracțional, utilizând sisteme informatice și reţelele de socializare, au abuzat de încrederea unei femei de 35 de ani, care muncea peste hotarele Republicii Moldova. Aceștia, sub un anumit pretext inventat, au dobândit ilicit, prin intermediul transferurilor bancare peste 400.000 de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine, au fost identificaţi cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între  25 și 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp. Organizatorii grupării criminale s-au dovedit a fi deținuți ai Penitenciarului nr.1 - Taraclia.

În scopul ridicării probelor și reținerii persoanelor culpabile de săvîrșirea infracțiunii, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au efectuat simultan 13 percheziţii în municipiul Chișinău, Penitenciarul nr.1 – Taraclia, Penitenciarul nr.5 – Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 1 bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte care au păstrat asupra sa urme ale infracțiunii.

Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă.

Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice recomandă femeilor să fie prudente cu cine discută pe reţelele de socializare şi să nu transfere bani persoanelor a cãror identitate nu le este cunoscutã.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu