Atenţie cu ce vă trataţi. De ce pot pliculețele împotriva răcelii să facă mai mult rău decât bine

Plicurile împotriva răcelii vă pot face mai mult rău decât bine. Potrivit unei analize InfoCons, acestea conţin foarte mult zahăr şi aditivi alimentari, citează digi24.ro.

În ceea ce priveşte aditivii alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Majoritatea pliculeţelor testate au peste 5 E-uri. Cei mai răspândiţi au fost E330, adică acid citric, regăsit în 17 produse dintre cele testate şi E331, adică citrat de sodiu, descoperit în 13 produse.

De asemenea, îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate. Zaharina a fost regăsită în 7 dintre acestea, iar aspartamul în 6.

Aşadar, pliculeţele care ar trebui să ne trateze de gripă şi răceală, au o cantitate foarte mare de zahăr şi aditivi. De exemplu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale InfoCons, un pliculeţ de aproape 15 grame, are un conţinut de zahăr de aproape 13 grame.

Însă, unele dintre produsele testate nu au specificat pe etichetă care este cantitatea de zahăr folosită. Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 40% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8 miligrame, cu 5% mai mult față de studiul din 2018.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu