Atenţie cu ce treceţi frontiera în România! Niciun produs din carne nu este permis. Timpul de aşteptare şi rândurile, cresc

Toate produsele alimentare cu care vin cetăţenii din Republica Moldova sau din Ucraina sunt confiscate la punctele de trecere a frontierei cu România, pentru a evita răspândirea pestei porcine africane, produsele fiind distrusă sub ochii proprietarilor. 

Dacă până acum controlul era efectuat doar la punctele de trecere din zona de nord, acum şi la punctul de trecere Albiţa - Leuşeni se verifică minuţios toate automobilele. Orice produs din carne este imediat distrus, iar vameşii întocmesc procese verbale. 

Din aceste motive, se formează cozi, iar timpul de aşteptare creşte. 

Anterior directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Ovidiu Airimiţoaie, activitatea pe care o desfăşoară instituţia la punctele de trecerea a frontierei respectă o hotărâre dată de Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care a solicitat introducerea dezinfecţiei la punctele de intrare în ţară.

”Noi asigurăm permanenţa pentru o perioadă de timp la punctele de intrare din ţară. Ştim că virusul este foarte rezistent, avem şi experienţa de la Satu Mare unde ştim că virusul a intrat în ţară prin produse de origine animală, produse preparate tradiţional în Ungaria. Se confiscă tot ceea ce reprezintă produse alimentare, se deteriorează în prezenţa proprietarului, se stropesc cu clor şi apoi se stochează într-o ladă frigorifică până la incinerare. Persoanele care intră în ţara noastră sunt avertizaţi să nu aducă produse alimentare, am distribuit şi pliante, am pus afişe înainte de intrarea în punctul de frontieră”, a declarat directorul DSVSA Botoşani, Ovidiu Airimiţoaie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu